l l l
fb fb

ONS TEAM

Directeur en Oprichter

Mijn naam is Abdellah Mehraz, ik heb ruim tien jaar geleden Trias Pedagogica opgericht. Ik ben sinds 2002 als pedagoog betrokken bij het thema opvoeden en vaderschap. Er zijn 3 signalen aanleiding geweest om mij te gaan richten op deze thematiek.

Een ondervertegenwoordiging van mannelijke hulpverleners in het veld, een stagnatie van hulpverlening gericht op enkel moeders (binnen paternalistische gezinnen) en minimale kennis bij hulpverleners om in interculturele context te werken. Daar zag ik een duidelijk gemis binnen de bestaande hulpverlening.

In mijn loopbaan heb ik verschillende projecten geïmplementeerd in Amsterdam en Utrecht. Twee projecten wil ik hierbij als voorbeeld aanhalen. Allereerst een project in Amsterdam-Oost in 2002, en het project ‘Kanaleneiland gezond’ in Utrecht. Beide projecten hadden betrekking op de rol van de vader in de opvoeding en hebben beide tot bijzondere resultaten geleid, waarbij vaders een aanzienlijk grotere rol in de opvoeding zijn gaan nemen.

Naast opvoedkundige projecten heb ik ook leiding kunnen geven aan een aantal projecten zoals ‘GGZ kiest Kleur’ in Amsterdam en ‘Ila Tali’ in Utrecht. In deze twee projecten lag de nadruk op bewustwording over specifieke behoeften rond geestelijke gezondheid bij migrantengroepen (Turks, Marokkaans, Surinaamse, Antilliaanse, Ghanezen en Somaliërs).

Tot slot ben ik sinds 2009 als docent pedagogiek betrokken geweest bij Hogeschool InHolland. In deze periode heb ik een cruciale bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van het vak ‘Intercultureel vakmanschap’. Als gastdocent heb ik dit vak kunnen geven aan toekomstig professionals.

Het succes van onze projecten geeft aan dat wij op de goede weg zijn, en dat we voorzien in een vraag die leeft in de samenleving. Daar zet ik mij graag voor in!

Lijfspreuk: ‘De beste leerschool over opvoeding is leren van elkaar’


« terug

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail