l l l
fb fb

20 maart 2014: Studiedag Community-based werken

Een nieuwe mindset voor professionals, hulpverleners en beleidsmakers

Binnen de huidige participatiesamenleving bestaat een groeiende behoefte van burgers aan het ontplooien van eigen initiatief om zo bij te dragen aan de samenleving. De overheid verwacht participatie van de burger en zoekt naar manieren om deze te bevorderen, zonder daarbij voorbij te gaan aan de eigen kracht en de talenten van burgers.

Burgerparticipatie is belangrijk, want kan bijdragen aan het vinden van oplossingen voor uitdagingen rond leefbaarheid, veiligheid, jeugdoverlast en gezinsproblematiek.

Direct naar het volledige programma (PDF)

Dream Support en Trias Pedagogica zijn beiden pedagogische organisaties die zich inzetten om kwetsbare groepen in de samenleving te bereiken en in hun kracht te zetten. Hierbij sluiten zij zoveel mogelijk aan op datgene wat in de samenleving en de buurt leeft. Samen mét bewoners ontwikkelen zij interventies om tot oplossingen te komen die bijdragen aan een betere toekomst van bewoners.

Dream Support en Trias Pedagogica willen hun opgedane kennis en ervaring graag delen met hulpverleners, beleidsmakers en andere professionals,tijdens een inspirerende dag over Community based werken.  

Op deze dag staan de kennismaking met community based werken en de mogelijkheden om specifieke (culturele) doelgroepen te bereiken centraal. Er wordt ingezoomd op mogelijkheden om het pedagogisch klimaat binnen groepen te versterken en er is speciale aandacht voor het versterken van de rol van vaders binnen de community. Een inspirerende dag, met aandacht voor zowel theorie als praktijk. Een dag die de ogen opent voor de meerwaarde van community based werken!

 
Wat leert u op deze dag?

- Deelnemers ontdekken hoe je community based kunt werken en specifieke doelgroepen (van niet westerse afkomst) kunt bereiken, om samen op een nieuwe manier te werken aan uitdagingen binnen de samenleving;

- Deelnemers staan stil bij het pedagogisch belang om samen in de buurt het opvoedklimaat te versterken;

- Deelnemers horen meer over nieuwe mogelijkheden om gerichte programma's te initiëren voor het versterken van vaderschap.

Bekijk de volledige flyer en het programma

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail