l l l
fb fb

METHODIEKEN: SPELLEN

« terug naar overzicht spellen

Trias Pedagogica
Gezonde Leefstijl

'Ieder kind heeft recht op een gezond leven.'

Het bordspel ‘Een Gezonde Leefstijl’ is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Amsterdam vanuit de aanpak ‘Zo Blijven Wij Gezond’.

Het spel biedt een leuke manier om een serieus onderwerp, gezond leven, bespreekbaar te maken. Centraal staan gezonde voeding, voldoende beweging en slaap. Aan de hand van kaarten in 3 categorieën - discussie, kennis en situatie - gaan ouders en kinderen met elkaar in gesprek over hun leefstijl, leren zij de do’s en don’ts voor een gezonde leefstijl en worden zij zich bewust van de (on)gezonde keuzes die zij elke dag maken.

Dit spel is getest bij meer dan 90 ouders en kinderen.

Het spel wordt gespeeld onder begeleiding van Trias Pedagogica zodat er een deskundige is die vragen beantwoordt. Het spel is zeer geschikt als educatief én leuk onderdeel van een breder evenement. Zo werd het al ingezet tijdens het speelgoedfestival, op scholen tijdens bijeenkomsten voor ouders en kinderen (bv Money School in Amsterdam Noord)

Bekijk hier hoe kinderen dit bordspel spelen tijdens het speelgoedfestival in Amsterdam Zuidoost.

Interesse in het gebruik maken van de spellen tijdens een bijeenkomst? Neem contact met ons op.

Actueel

Vaderschap & Kansrijke Start

In oktober was Abdellah in Amsterdam te gast bij stadsdeel Nieuw-West in het kader van ‘De Week van de Kansrijke Start’.  |  lees meer »

Vaderrol onderbelicht

'Als er over ouders wordt gesproken, gaat het meestal toch over de moeder', zegt Abdellah Mehraz van Trias Pedagogica in Augeo Magazine.  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

KIS Artikel bij podcast

Kennisplatform Integratie en Samenleving interviewde Trias directeur Abdellah Mehraz en schreef een artikel bij de podcast.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail