l l l
fb fb

METHODIEKEN: SPELLEN

« terug naar overzicht spellen

Trias Pedagogica
Ontsporing en vervreemding

Prikkelend, informatief en interactief spel. Met de risicofactoren van ontsporing en vervreemding als rode draad. Voor ouders en kinderen.

Het spel ‘Ontsporing en Vervreemding' is ontwikkeld om ouders te informeren over hoe zij ontsporing en vervreemding kunnen herkennen en voorkomen. De risicofactoren van ontsporing en vervreemding lopen als een rode draad door het spel heen. Daarnaast voorziet het spel ouders van tips over onder andere communicatie en betrokkenheid.

Hoewel er verschillende pilaren een rol spelen in het voorkomen van radicalisering (overheid, media, school), focussen wij ons hier op de rol van ouders.

Het spel bestaat uit 47 kaarten opgesplitst in vijf categorieën: Opvoeding, Communicatie, Schoolprestatie, Sociale Omgeving en Media.

Interesse in het gebruik maken van de spellen tijdens een bijeenkomst? Neem contact met ons op.

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail