l l l
fb fb

Nieuw: Kaartspel Ontsporing & Vervreemding

Hoe kun je als ouder signaleren of je kind de verkeerde kant op gaat?
En hoe kun je als ouder je kinderen behoeden voor radicalisering?

Het meest recente kaartspel dat door Trias Pedagogica is ontwikkeld heet: ‘Ontsporing en Vervreemding'.

Dit spel is ontwikkeld om ouders te informeren over hoe zij ontsporing en vervreemding kunnen herkennen en voorkomen. Hoewel er verschillende pilaren een rol spelen in het voorkomen van radicalisering (overheid, media, school), willen wij ons focussen op de rol van ouders.

Met ‘Ontsporing en Vervreemding' is geprobeerd om ouders op een interactieve wijze te informeren. De risicofactoren van ontsporing en vervreemding lopen als een rode draad door het spel heen. Daarnaast voorziet het spel ouders van tips over onder andere communicatie en betrokkenheid. Op deze manier wordt geprobeerd ervoor te zorgen dat ouders meer inzicht krijgen in het leven van hun kind, om zo op tijd te kunnen ingrijpen en hun kind te kunnen behoeden voor ontsporing en vervreemding.

Het spel bestaat uit 47 kaarten die zijn opgesplitst in vijf categorieën:
- Opvoeding
- Communicatie
- Schoolprestatie
- Sociale Omgeving
- Media

Aan de hand van een handleiding in het spel en online voor degenen die liever hun mobiel bij de hand houden, is het spel eenvoudig te spelen en prikkelend en informatief tegelijk.

Nieuwsgierig? Neem contact op met Trias Pedagogica voor meer informatie of om het spel aan te schaffen.

kaartspel ontsporing en vervreemding

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail