l l l
fb fb

Training Vechtscheiding voor Sleutelpersonen

Op 20 maart heeft Trias Pedagogica een training ‘Vechtscheiding' aan sleutelfiguren in Amsterdam Noord afgerond.

Veel migranten en gelovige ouders gaan eerst naar een theoloog, een professional (opvoeddebatleider) om gezinsproblemen, huiselijk geweld of een (naderende) (v)echtscheiding te bespreken. Deze intermediairs krijgen steeds meer te maken met ouders die in een scheidingssituatie komen te verkeren. In toenemende mate gaat het om scheidingen met een hoog conflictgehalte (vechtscheidingen).

De training is door Trias Pedagogica ontwikkeld i.s.m. Met Pemmelaar mediation en Stichting Malak. De sleutelfiguren die deze training gevolgd hebben, vinden het een geslaagde training. Ze hebben ook zelf diverse interessante, ingewikkelde casussen rondom dit thema naar voren gebracht.

Een deelneemster zegt dat zij heel veel van de training heeft geleerd:

"Het is voor mij duidelijk is geworden het verschil tussen zorg voor de kinderen en het gezag van beide ouders na de scheiding".

Op 3 en 10 april organiseren wij in Nieuw-west een training ‘Vechtscheiding', zie hieronder. De training is bijna vol!

Training Intermediairs

3 en 10 april:

Trias Pedagagogica organiseert i.s.m. en Stichting Malak en Pemmelaar Familie Mediation weer een training over vechtscheiding voor sleutelfiguren en intermediairs (imams, moskeebesturen, afgevaardigden van organisaties, sleutelfiguren, et cetera).

De training heeft als doel deelnemers bewust te maken van de effecten van scheiden op kinderen. Dit zodat zij ouders kunnen informeren, begeleiden en ook inzien hoe belangrijk hun eigen rol hierin is.

Daarnaast worden in de training concrete handvatten aangereikt, zodat de deelnemers na de training meer houvast hebben om ouders de juiste hulp te bieden.

Iedere deelnemer krijgt na afloop van de training een certificaat en de training is kosteloos.

Waar: Buurtkamer de Kleine Wereld, Zilverberg 82, 1025 CJ Amsterdam

Wanneer: 12 en 20 maart 2018

Tijd: 17:00 tot 21:00 uur

Kosten: gratis

Aanmelden: info@triaspedagogica.nl

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail