l l l
fb fb

Preventie radicalisering

preventieDe afgelopen maanden heeft Trias Pedagogica i.o.v. de gemeente Amersfoort en i.s.m. Indebuurt033 met drie gemêleerde groepen vaders opvoeddebatten over ontsporing & vervreemding uitgevoerd.

Op woensdag 20 juni hebben wij deze drie series afgerond met een feestelijk debat, waarbij professionals aansloten om met vaders in gesprek te gaan a.d.h.v. het door Trias Pedagogica ontwikkelde kaartspel Ontsporing & Vervreemding.

preventieVoor het uitreiken van de certificaten sloot de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, aan bij het debat.

De vaders gaven aan dat zij tijdens de opvoeddebatten veel hebben geleerd over hun rol in de opvoeding als het gaat om het voorkomen van radicalisering. Ze zijn nu actiever betrokken bij de school/bijbaan, sociale omgeving en het mediagebruik van hun kinderen.

preventieQuote van een vader: "Het spel triggert om na te denken. Ik ben me bewust geworden van mijn rol als ouder als het gaat om de preventie van radicalisering". Onze visie: Als je radicalisering wilt voorkomen, moet je beginnen vanuit de basis: opvoeding!

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail