l l l
fb fb

Wij zijn Nederland

Ahmed Aboutaleb en Abdellah Mehraz bij de presentatie van het boek 'Wij zijn Nederland' van Paula Brunsveld van Hulten. Inclusief een portret van de eigenaar van Trias Pedagogica.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Wij Zijn Nederland

Flaptekst:
Heeft multicultureel Nederland nog een gedeeld verhaal? Komt er een nieuw verhaal?  Wat betekent het dat er zoveel buitenlanders van verschillende nationaliteiten culturen – sommige zeer verschillend van de Nederlandse – in deze voortdurende volksverhuizing ons kleine Nederland zijn binnengetrokken om er te blijven? Wat weten we van elkaar? Dit boek wil die kennis vergroten.

In dit boek staan de verhalen van 60 bekende en onbekende autochtone en allochtone Nederlanders en expats, uit 20 culturen. Zij vormen het mozaïek van Nederland van nu op weg naar de toekomst. Ieder verhaal is uniek, authentiek en onverbloemd. Niet politiek correct, maar recht uit het hart. Hun fotoportret staat bij hun verhaal.

Nederlanders willen all inclusive in Turkije, Marokkaanse jongetjes roepen 'hoer, hoer', Molukkers zijn destijds verraden door Nederland. Religie is een grens voor veel moslims. Staphorst is nog steeds geen open moderne gemeenschap, zoals Nederland zichzelf graag ziet. Zwarte scholen en wijken zien allen als een belemmering voor integratie, maar wat te doen. Nederlanders kunnen niet knuffelen, Surinamers eten lekker gekruid, Chinese vrouwen zijn de spil in de handel. Toch is Nederland misschien wel het beste land van de wereld.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail