Flaptekst:
Heeft multicultureel Nederland nog een gedeeld verhaal? Komt er een nieuw verhaal? Wat betekent het dat er zoveel buitenlanders van verschillende nationaliteiten culturen – sommige zeer verschillend van de Nederlandse – in deze voortdurende volksverhuizing ons kleine Nederland zijn binnengetrokken om er te blijven? Wat weten we van elkaar? Dit boek wil die kennis vergroten.
In dit boek staan de verhalen van 60 bekende en onbekende autochtone en allochtone Nederlanders en expats, uit 20 culturen. Zij vormen het mozaïek van Nederland van nu op weg naar de toekomst. Ieder verhaal is uniek, authentiek en onverbloemd. Niet politiek correct, maar recht uit het hart. Hun fotoportret staat bij hun verhaal.
Nederlanders willen all inclusive in Turkije, Marokkaanse jongetjes roepen 'hoer, hoer', Molukkers zijn destijds verraden door Nederland. Religie is een grens voor veel moslims. Staphorst is nog steeds geen open moderne gemeenschap, zoals Nederland zichzelf graag ziet. Zwarte scholen en wijken zien allen als een belemmering voor integratie, maar wat te doen. Nederlanders kunnen niet knuffelen, Surinamers eten lekker gekruid, Chinese vrouwen zijn de spil in de handel. Toch is Nederland misschien wel het beste land van de wereld.