l l l
fb fb

Vaderschap & Kansrijke Start

Abdellah nam deel aan een talkshow over het belang van de eerste 1000 dagen in de ontwikkeling van een kind. Organisaties als GGD en OKT willen ouders laten zien hoe groot het belang is van die eerste vormende jaren. En dat er heel veel hulp voorhanden is. 

Uit de opvoeddebatten die we vanuit Trias Pedagogica organiseren, weet hij hoe vaak vaders op afstand staan. Hoe weinig zij soms weten van de ontwikkeling van hun kind. Het aanbod is vooral op moeders gericht. En zelfs als je als betrokken vader actief bent in het proces, voel je toch dat je aan de zijlijn staat. Alsof de zorgverleners jou als vader niet zien staan (en hij spreekt hier helaas uit eigen ervaring).

In onze opvoeddebatten maakt Trias Pedagogica vaders bewust van hun eigen rol in de opvoeding. De reacties zijn tijdens het eerste debat vaak in de trant van “Nou, vertel maar” en verandert al gauw in “Wauw, dit gaat over mij!” 

Kortom: aandacht voor de eigen rol van vaders werkt echt!

Dit is de link naar de gehele talkshow; Abdellah is te zien van minuut 54 tot 119:

https://vimeo.com/639455800/0a85fd4ec7

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail