l l l
fb fb

VBSP congres met Abdellah Mehraz

Op 2 en 3 oktober organiseerde de Vereniging ter Bevordering van de Studie der Pedagogiek (VBSP) een tweedaags congres 'de belofte van de jeugd'.

Trias-directeur Abdellah Mehraz heeft hier een workshop gegeven over 'vaderbetrokkenheid bij de opvoeding van hun kinderen'.

Landelijk gezien is de betrokkenheid van vaders bij de opvoeding van hun kinderen gering gebleken. Enerzijds heeft dit te maken met de culturele diversiteit in Nederland, waarbij het in diverse culturen niet gebruikelijk is om als vader betrokken te zijn bij de dagelijkse praktijk van opvoeden van kinderen.

Anderszijds vormt het bereiken van (migranten)vaders nog altijd een uitdaging voor reguliere opvoedinstanties, terwijl deze vaders wel vragen en onzekerheden hebben over de opvoeiding. Versterken van vaderschap - met name onder vaders met diverse etnische achtergronden - vraagt een benadering die op de vragen, leefsituaties en ontmoetingsvoorkeuren specifiek afgestemd is op vaders.

Abdellah Mehraz ging in de workshop in op culturele en etnische invullingt van vaderschap en welke beanaderingen toepasbaar zijn bij het bereiken van vaders van verschillende achtergronden.

Meer informatie: www.vbspcongres.nl

VBSP congres

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail