l l l
fb fb

Trias in Italië!

Italiaanse interesse in Trias

In mei was Trias Pedagogica in Italie. Het onderwerp "omocultureel werken" - d.w.z. doelgroepgericht werken - stond centraal op de conferentie.

Wij hebben vanuit Trias Pedagogica verteld over dat het binnen een interculturele samenleving soms nodig is om een speciale methode te ontwikkelen om specifieke doelgroepen te kunnen bereiken, met als voorbeeld de pleegzorg. Wij hebben in 2012 meegewerkt aan de pilot Diversiteit in Pleegzorg, waarbij we hebben gekeken hoe er migrantengezinnen kunnen worden geworven voor de pleegzorg.

Dat zijn er traditioneel namelijk niet veel en hoe krijg je daar nou verandering in. We hebben verteld over onze aanpak en hoe die vruchten afwerpt.

Over contact leggen met instellingen en doelgroepen, met zelforganisaties en hoe dat werkt, opleiden en trainen van sleutelfiguren, intervisiebijeenkomsten, interesse wekken, laagdrempelige voorlichting in eigen taal en aansluitend bij cultuur en nog veel meer over  onze ervaring en aanpak.

Italiaanse interesse in Trias

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail