l l l
fb fb

Directeur Trias Pedagogica in De Balie

Directeur Abdellah Mehraz in Vaderpanel: Nooit meer papadag!

nooit meer papadag balie

Al jaren bungelt Nederland onderaan als het gaat om vaderschapsverlof. De moeder krijgt opgeteld 16 weken verlof, de vader vanaf 2019 vijf dagen. Dat is onzin, onwenselijk en stom. Te kort om vader te worden en vader te zijn. Vaders zijn belangrijk voor kinderen, voor moeders en kinderen zijn belangrijk voor vaders.

Hoe kan het dat het progressieve Nederland hiermee zo hopeloos achterloopt? Is het politieke onwil, de macht van de werkgeverslobby of zijn het misschien de Nederlandse vaders en moeders zelf, die niet zitten te wachten op een gelijkwaardigere verlofregeling? 

Nieuwe Beeldtaal

In dit programma onderzocht De Balie ism Rutgers Stichting, met vaders, politici en werkgevers alle praktische bezwaren, keken we welke oplossingen en alternatieven mogelijk zijn en staan we stil bij de onzichtbare oorzaken van weinig verlof voor Nederlandse vaders.

Met experts uit de reclamewereld, gedragswetenschappers, het vaderpanel en het publiek proberen we tot een nieuwe (beeld)taal te komen die het belang van de vader vanzelfsprekend maakt en het idee van één zogenaamde Papadag voorgoed achterhaald.

Met o.a. prof. Louis Tavecchio hoogleraar pedagogiek en expert op het gebied van vaderschap, en komiek Ronald Snijders.

En in het panel oa directeur van Trias Pedagogica Abdellah Mehraz.

Bekijk de video:

Meer lezen:

rutgers.nl/nieuws-opinie/agenda-archief/nooit-meer-papadag-gesprek-met-vaders-over-vaderschapsverlof-en
debalie.nl/agenda/podium/nooit-meer-papadag/e_9782686/p_11767985/

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail