l l l
fb fb

Messenbezit onder Jongeren

Nieuw KIS-onderzoek
In de media zie je steeds meer berichten over messenbezit en -gebruik onder jongeren. Ook de berichten over de invloed van ‘drillrap' zijn verontrustend. Maar neemt messenbezit onder jongeren echt toe? En wat kan je hiertegen doen als professional, maar vooral als ouder? Deze vragen staan centraal in een nieuw verkennend onderzoek.

KIS sprak met onderzoeker Liselotte van Loon-Dikkers en met Abdellah Mehraz van Trias Pedagogica.

"Mehraz: ‘Wij verzorgen opvoeddebatten, en we merken dat als er incidenten zijn met messen, ouders zich zorgen maken. Ze weten niet hoe ze ermee om moeten gaan en hoe ze hun kind kunnen beschermen, om te voorkomen dat het een slachtoffer wordt. En als hun kind een mes draagt, weten ze ook niet wat ze moeten doen om daarover met hun kind in gesprek te komen."

Lees het complete interview

Bekijk het complete onderzoek en/of download het onderzoek

messenbezit onder jongeren

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Messenbezit onder Jongeren

Hoe ga je daarmee om? KIS deed onderzoek en interviewde Trias directeur Abdellah Mehraz.  |  lees meer »

"Bij ons voelen vaders zich veilig"

Interview met Abdellah Mehraz en Lauren Ekkelboom van Trias Pedagogica door Pharos over vaders en de methodiek van Trias' Opvoeddebatten.  |  lees meer »

Agenda

28-09-2021 - Opvoeddebatten moeders IndeBuurt033 A'foort

29 september 2021 - Online Congres Contact met Ouders

Professionals gaan tijdens dit 2e online congres in op theorie en praktijk. Abdellah Mehraz geeft de lezing 'Omgaan met VADERS met een migratieachtergrond'.  |  lees meer »

Artikelen

KIS Artikel bij podcast

Kennisplatform Integratie en Samenleving interviewde Trias directeur Abdellah Mehraz en schreef een artikel bij de podcast.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail