l l l
fb fb

Messenbezit onder Jongeren

Nieuw KIS-onderzoek
In de media zie je steeds meer berichten over messenbezit en -gebruik onder jongeren. Ook de berichten over de invloed van ‘drillrap' zijn verontrustend. Maar neemt messenbezit onder jongeren echt toe? En wat kan je hiertegen doen als professional, maar vooral als ouder? Deze vragen staan centraal in een nieuw verkennend onderzoek.

KIS sprak met onderzoeker Liselotte van Loon-Dikkers en met Abdellah Mehraz van Trias Pedagogica.

"Mehraz: ‘Wij verzorgen opvoeddebatten, en we merken dat als er incidenten zijn met messen, ouders zich zorgen maken. Ze weten niet hoe ze ermee om moeten gaan en hoe ze hun kind kunnen beschermen, om te voorkomen dat het een slachtoffer wordt. En als hun kind een mes draagt, weten ze ook niet wat ze moeten doen om daarover met hun kind in gesprek te komen."

Lees het complete interview

Bekijk het complete onderzoek en/of download het onderzoek

messenbezit onder jongeren

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Vaderschap & Kansrijke Start

In oktober was Abdellah in Amsterdam te gast bij stadsdeel Nieuw-West in het kader van ‘De Week van de Kansrijke Start’.  |  lees meer »

Vaderrol onderbelicht

'Als er over ouders wordt gesproken, gaat het meestal toch over de moeder', zegt Abdellah Mehraz van Trias Pedagogica in Augeo Magazine.  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

KIS Artikel bij podcast

Kennisplatform Integratie en Samenleving interviewde Trias directeur Abdellah Mehraz en schreef een artikel bij de podcast.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail