l l l
fb fb

Kindermishandeling voorkomen door Opvoeddebatten

In een uitgebreid artikel besteedt Voordejeugd.nl aandacht aan promotie onderzoek over de relatie tussen kindermishandeling en jeugdcriminaliteit en aan de opvoeddebatten van Trias Pedagogica.

Onderzoekster Esmah Lahlah promoveerde in september 2013 aan de universiteit Tilburg met haar onderzoek naar de relatie tussen kindermishandeling en jeugdcriminaliteit bij Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse jongens.

De resultaten van de studie laten zien dat Marokkaans-Nederlandse jongens vaker worden blootgesteld aan kindermishandeling, wat voor een deel de criminele betrokkenheid van deze groep jongens verklaart; getuige zijn van geweld tussen ouders blijkt daarbij de grootste impact te hebben.

Een mooi voorbeeld van een project dat (indirect) een bijdrage levert aan het voorkomen van kindermishandeling is ‘Opvoeddebatten met Marokkaanse vaders' van Trias Pedagogica. Abdellah Mehraz, directeur van Trias Pedagogica, ontdekte namelijk dat het aanbod niet aansloot bij opvoedvragen van Marokkaanse vaders: in plaats van één-op-één gesprekken met een hulpverlener hadden ze behoefte aan discussiëren en debatteren met andere vaders.

Abdellah Mehraz: “Als je goed kunt communiceren dan hoef je ook niet te slaan.”

Lees hier het hele artikel en interview met Abdellah Mehraz

Lees hiet het hele onderzoek van Esmah Lahlah

Voor de Jeugd is een website van de ministeries van  Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Veiligheid en Justitie (VenJ) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Bedoeld voor iedereen die professioneel is betrokken bij de uitvoering van de stelselwijziging jeugd.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Social Pact Partner

Trias Pedagogica is samenwerkingspartner van Social Pact, een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost.  |  lees meer »

Training Intercultureel Vaderschap

Praktische training hoe betrek je vaders bij de opvoeding voor professionals van arts tot OKT  |  lees meer »

Agenda

Er zijn momenteel geen berichten online (met deze selectie)...

Artikelen

Ouders steunen ouders bij opvoedproblemen

Ouders kunnen veel baat hebben bij een uitwisseling van ervaringen met andere ouders. Op basis van gelijkwaardigheid komen ze vaak tot mooie oplossingen voor hun opvoedproblemen, blijkt wel bij twee bijzondere initiatieven in Groningen en Amsterdam. Artikel in Augeo Magazine, auteur Annette Wiesman.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail