l l l
fb fb

29 september 2021 - Online Congres Contact met Ouders

Online congres - Contact met ouders - editie 2 
Goed contact met ouders is de smeerolie voor goede hulp aan kinderen.

Tijdens de tweede editie van het online congres ‘Contact met ouders' gaan professionals vanuit de praktijk en de theorie in op de valkuilen en de mogelijkheden om ouders te begrijpen en te begeleiden. Om naast hen te staan en samen met hen de vaak hobbelige weg van het ouderschap af te lopen. En om professionals nog meer bewust te laten worden van de kwetsbare positie waarin ouders zitten die hulp vragen voor hun kind. 

Trias Pedagogica directeur Abdellah Mehraz geeft op dit congres een lezing ‘Omgaan met VADERS met een migratieachtergrond'.

Hoe bereik, betrek en behoud je vaders met een migratieachtergrond? Tijdens de presentatie van Abedellah maken deelnemers kennis met de succesvolle methodiek ‘Opvoeddebatten met migrantenvaders' van Trias Pedagogica. Deelnemers krijgen onder meer antwoord op de volgende vragen: Hoe krijg en houd je contact met vaders met een andere culturele achtergrond? Hoe versterk je de rol van deze vaders in de opvoeding? Deze methodiek is gebaseerd op zowel veldonderzoek en literatuur. Uiteraard krijgen deelnemers tot slot ook praktische tips en handvatten voor de praktijk.

In verbinding met ouders blijven is een voorwaarde om over en weer vertrouwen te krijgen en te houden in elkaar. Ouderschap is kwetsbaar, helemaal als er iets, om welke reden dan ook, niet lekker loopt. Een kwetsbaarheid die op allerlei manieren naar buiten kan komen, maar binnen de zorgverlening lang niet altijd wordt opgemerkt. Het kwetsbare van ouderschap zit namelijk, anders dan opvoederschap, van binnen. Om die reden wordt er ook door ouders zelf niet zo snel aandacht aan besteed, terwijl het wel een belangrijk onderwerp is.

In de presentaties staan de sprekers ieder vanuit de eigen achtergrond stil bij het contact maken en behouden met ouders.

Meer over programma en sprekers op de congreswebsite.

Wanneer: 29 september 2021
Locatie: online
Prijs: € 295,00 ex 21% BTW

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Messenbezit onder Jongeren

Hoe ga je daarmee om? KIS deed onderzoek en interviewde Trias directeur Abdellah Mehraz.  |  lees meer »

"Bij ons voelen vaders zich veilig"

Interview met Abdellah Mehraz en Lauren Ekkelboom van Trias Pedagogica door Pharos over vaders en de methodiek van Trias' Opvoeddebatten.  |  lees meer »

Agenda

28-09-2021 - Opvoeddebatten moeders IndeBuurt033 A'foort

29 september 2021 - Online Congres Contact met Ouders

Professionals gaan tijdens dit 2e online congres in op theorie en praktijk. Abdellah Mehraz geeft de lezing 'Omgaan met VADERS met een migratieachtergrond'.  |  lees meer »

Artikelen

KIS Artikel bij podcast

Kennisplatform Integratie en Samenleving interviewde Trias directeur Abdellah Mehraz en schreef een artikel bij de podcast.  |  lees meer »

Trias Pedagogica
Wilhelminaplantsoen 1B
1111 CJ Diemen

+31(0)6 - 148 487 30
 |  info@triaspedagogica.nl e-mail